Reparatie (schoonmaken)

Mossen en algen vormen na verloop van tijd een dichte laag op het rieten dak Deze laag sluit het riet af van lucht en licht. Na een regenbui zal het riet langer nat blijven. Riet kan slecht tegen vocht en zal onder deze laag dus versneld wegrotten. Het verwijderen van mos noemt men kammen. Het verwijderen van beginnende algengroei kan door middel van een algen dodende spray. Bij een dak met voldoende dikte is het niet nodig het gehele restauratie-proces te doorlopen. Het wegsnijden en doordekken is namelijk overbodig. Bij een dergelijk dak worden mos en algen verwijderd, het dak wordt op slechte plekken bijgestopt en zowel het dak als de dakranden glad en strak geklopt. Deze behandeling noemt men repareren of schoonmaken.

Repareren/schoonmaken doen wij met een Dakspaan/Drijfbord of een elektrische heggenschaar het is wel belangrijk dat er niet teveel van het dak wordt afgesneden, dit kost levensduur. Het is dus aan te raden dit door een professioneel rietdekkersbedrijf te laten doen.   

Na de werkzaamheden zal het dak weer kunnen drogen en heeft het een langere levensduur. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet het dak er bijna als nieuw uit.

Klik hier voor foto's van onze reparatie projecten.